10 Tempat Yang Tidak Dibenarkan Melawat Di Dunia..!!!


Dalam dunia ni sbenarnye bnyak tempat rahsia yang tak boleh dikunjungi oleh org² awam..kat tempat² tu mungkin ade sesuatu yang satu dunia xboleh tau.. kat sini disenaraikan 10 tempat yang tak boleh orang lawat..

10. Mezhgorye : Russia



Mezhgorye ni dijumpai pada 1979 dan terletak kat atas bukit Yamantaw, yang berketinggian 1640m..US sgt nyebok nak tau ape yang Russia buat kat situ, smpai die mule observe tempat tu gune satelit..US buat tanggapan kat situ Russia buat projek nuklear, tapi Russia gtau US kat situ cuma tempat arang batu..

Teruskan Selongkar...

9. Vatican Secret Archives


Walaupon name die "Secret Archive", tapi dokumen kat dalam ni bukan semuanye secret..org ramai boleh tengok dokumen² tu, tapi xboleh masok kat tempat simpanan die..ade senarai utk org ramai pilih dokumen mane die nk tgk..tapi cuma dokumen yang berumur 75taun keatas je boleh ditengok, utk menjaga dokumen² sulit kerajaan(kantoi la ade skandal ngn kerani huahua)..

8. Club 33

 
Club 33 ni ade kat Disneyland, US..tempat ni sume org dah tau adalah tmpat hiburan kanak²..semua tempat kat situ org boleh pegi kecuali Club 33 ni..untuk masok club ni, orang ramai kene daftar dalam 'waiting list' n kene tunggu selama 14 tahun utk dibenarkan masok dalam tempat tu..security kat situ agak ketat, sampai nk masok pon kene scan jari..yuran utk masok club ni pon mahal iaitu $10000-$30000 dolar US..wow!

7. Moscow Metro-2



Moscow Metro-2 ni ialah bandar underground terbesar dalam dunia..tmpat ni dibina mase era Stalin(1927-1953)..tempat ni sgt secret, smpai wartawan pon yg nk kaji psal tmpat ni pon kene halau..sampai skrg xade lagi fakta yang tepat menceritakan psal tmpat tu..

6. White’s Gentlemen’s Club

 
Club ni hanyalah untuk lelaki² ekslusif & gentleman kat sana..ia dibangunkan oleh org Itali, Francesco Bianco pada tahun 1693..mula² dulu tempat ni untuk makan coklat ja, tapi tibe² jadi ekslusif sbb tmpat tu secret..sekarangg tmpat tu glamer dgn acara judi yang pelik², macam teka tingkap mane yang akan kene ujan dulu..xde keje kan org puteh ni..untuk org yg nk join club ni, kene dijemput dan diapprove oleh 2org ahli club tu..


5. Area 51

rasenye tempat ni agak glamer..kat sini adalah tempat untuk askar² darat dan udara US berlatih..ia terletak kat Nevada, 133km daripada Las Vegas..kat sini juga diorang buat experimen untuk senjata² baru..tempat ni sgt secret dan privasi sampai sesiapa yang masok kawasan tu tanpa kebenaran boleh ditembak mati..=x

4. Room 39


Tempat ni adalah organisasi yang paling secretive kat Korea Utara..fakta tentang tempat ni xbanyak sgt disebabkan terlalu rahsia..hanya cakap² orang ramai yang menyatakan organisasi ni ade 10 hingga 20 akaun bank kat China n Switzerland untuk tujuan perniagaan dan pemindahan wang..ade juga yang mengatakan organisasi ni terlibat dengan sindiket dadah dan senjata haram..ape yang pasti, organisasi ni ade 120 syarikat yang bernaung di bawah die..keajaan Korea jgk kate organisasi ni xterlibat dgn aktiviti² haram..

3. Ise Grand Shrine, Japan

Ini adalah tokong yang telah sgt lama dibina, iaitu pada tahun 4 sebelum masihi..tokong ni dibuat untuk tuhan matahari, Amaterasu, dan tujuan utamanya adalah untuk menyimpan sebuah mnde yang sgt berharga bagi diorang, iaitu sebuah cermin yang dimiliki oleh maharaja yang pertama..tokong ni akan diruntuhkan dan dibina semula setiap 20 tahun..(lpas ni tahun 2013)..orang ramai xkan boleh g tmpat ni sebab hanya sami yang jadi ahli dalam keturunan raja maharaja Jepun je boleh masok..orang malaysia mmg 100% xkan dapat masok smpai bile²..yang boleh cuma dapat tengok je, tu pon bahagian bumbung die..

2. Mount Weather Emergency Operations Center, Virginia

bagi US, konon²nye atas bukit ni je la yang selamat klau ade bencana alam atau peperangan..tempat ni mmg betol² wujud, dan telah dibina sejak tahun 1950 lagi(mase perang dingin)..tempat ni adalah harapan terakhir dan hanya org² kenamaan US je yang boleh pegi..tapi org US xtau yang hari kiamat nanti bukit² skali ngn bukit ni akan terbang..insaflah☺

1. RAF Menwith Hill

 


ini adalah tapak tentera british yang ada hubungan dengan Echelon..diorang ade stesen satelit bawah tanah dan tempat ni adalah stesen elektronik terbesar dalam dunia..selain boleh detect peluru berpandu yang dilepaskan ke arah US, diorang gak boleh spy hubungan komunikasi..diorang boleh detect ape² kesalahan yang berkaitan pengedaran dadah, orang jahat dan lain²..

1 comment

Prof John said...

tengok bumbung dari jauh je lah...hahaha

Powered by Blogger.