88 Koleksi Ucapan SMS & Pantun Hari Raya Aidilfitri Untuk Semua..!!!

Sekarang zaman millenium semua nak canggih. Mana ada dah orang hantar ucapan selamat hari raya Aidilfitri pakai mesej. Semua nak via whatsApp, WeChat, Facebook, Twitter etc kan? Nak buat ayat bombastik untuk hantar ucapan Selamat hari Raya Aidilfitri ke kawan tak reti, so kita google je terus jumpa apa yang dicari tu.



Tangan dihulur maaf dipinta,
Erat hubungan sesama kita,
Semoga gembira di hari yang mulia ini,
Salah dan silap harap dimaaf,
Selamat Hari Raya Aidilfitri,
Maaf Zahir dan Batin.

*****


Satu Syawal menjelang tiba,
Takbir bergema mengegarkan jiwa,
Sekiranya ada salah dan dosa,
Ampun dipinta dihari mulia.
Ketupat pulut di atas para,
Hendak direbus di tepi perigi,
Page amanz dihantar pengganti kad raya,
Tanda ingatan di Aidilfitri.
* 。 • ˚ ˚ ˛ ˚ ˛ •
• ˚Selamat★* 。 • ˚ ˚ ˛ ˚ ˛ •
•。★Hari Raya!★ 。* • ˚。
° 。 ° ˛˚˛ * _Π_____*。*˚
˚ ˛ •˛•˚ */______/~\。˚ ˚ ˛
˚ ˛ •˛• ˚ | 田田 |門| ˚
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR DAN BATIN…

Jinak2 burung merpati,
jinak lagi burung sendiri,
Burung merpati di pegang lari,
burung sendiri di pegang berdiri,
Selamat menyambut Aidil Fitri ;p

Teruskan Selongkar...

Takde pantun
Takde ayat best
Takde duit raye
Ati2 djaln raye
Selamat Hari Raya Aidilfitri

*****
.Ku pegang kau punya...
Kau pegang ku punya 
Ku ramas kau punya..
Kau ramas ku punya..
Ku goncang kau punya..
Kau goncang ku punya:)
Kemudiaan kita goyang bersama...
Itulah tanda kita BERSALAMAN mesra. SELAMAT HARI RAYA semua.... Mohon maaf Jika ada silap Dan salah maaf zahir batin 0-0


*****

Kata telah terlafaz,
tangan telah tergerak,
prasangka telah terungkap,
Tidak boleh diundur lagi,
Kecuali “saling maaf” jalain ukhuwah & kasih sayang raih indahnya kemenangan hakiki,
Selamat Hari Raya Iedul Fitri 1429 H.Maaf zahir batin

*****

Selamat Hari Raya Aidilfitri,
Maaf sekiranya ada tersilap, terkerek, terover, terkurang, terpoyo dan semua ter lagi.
0-0 aaa.

*****

“”!J+!J 7!p!e eheJ !JeH fewe7aS
“”u!feq & J!He7 dvvw uOHOw
*Terbalikkan dulu HPnya kalau mau baca :)
Taqaballahu minna wa minkum. Semoga spirit Ramadan terus bersama kita di sebelas bulan berikutnya.
Selamat Hari Raya Aidilfitri


*****

Heroin Hindustan sangatlah cun,
dikenali ramai namanya Kajol,
sayangkan anak beli la mercun
supaya senang dan cepat kojol
Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin :)

*****

Salam dihulur
Tangan disambut
Maaf dipohon
Keampunan disampai
Xperia M2 diberi
Kasih dan sayang tersemi
Buat ayah selalu termenung
Buat ibu selalu mengenang
Moga raya ini ayah bisa tersenyum
Moga raya ini ibu tidak lagi bimbang
Setiap kali telepon
Melepas rindu kepada nak tersayang
Melepas ingatan pada wajah-wajah cucu selalu terbayang…

*****

Main mercun dimalam hari
main bersama anak Pak Ali
Hari raya meriah sekali
disambut sanak dan juga saudari (Nama)
 Selamat Hari Raya Aidilfitri

*****
Kata Al-Ghazali : yang jauh itu WAKTU, yang dekat itu MATI,yang besar itu NAFSU,yang berat itu AMANAH,yang mudah itu BERBUAT DOSA,yang panjang itu AMAL,SOLEH yang indah itu SALING MEMAAFKAN”Salam aidilfitri maaf zahir dan batin”.

*****

Jika jiwa sebening air,
maka jangan keruhkan.
Jika hati seputih awan,
jangan mendungkan.
Raih kemenangan dengan saling bermaafan.
Selamat Hari Raya Idul Fitri.

*****

Tiba kita di musim perayaan,
Ramai juga yang shopping sakan.
Salam lebaran daku ucapkan,
Di hari raya saling bermaafan.
Salam aidilfitri, maaf zahir dan batin.

*****

ku pegang kau punya… kau pegang ku punya
kuramas kau punya… kau ramas ku punya
kugoncang kau punya… kau goncang ku punya (saspen)
kemudian kita goyang bersama.
itulah tanda kita bersalam mesra,
SeLaMaT HaRI RaYa 

UCAPAN RAYE KHAS DR TEMAN, OGHANG PERAK
Ayo sungei bukan selalunye jeghoneh
Gitu juge labun teman
Kapeh pun idok juge nyemedang putih..
Ghopetu juge hati ini
Langit juge kekadang idok nyemedang bighu
Ghopetu juge hidup ini
Jalan pun idok juge selalu lughuih
Macam tu juge langkoh teman
Adakalenye jatuh tejeghombab juge
Mengkalu maap itu boleh diungkap haghi ini
Meghonjang ape nok nunggu ghaye tiba?
Sedangkan hembusan napeh⏳ pun Kite pun tak penoh tahu bile akan
beghenti
Ate.........bile dikenangkan......
Make daghi itu........TEMAN ingin Mohon Maap bebanyok ateh
Segale dan seknike......
Kesalahan dan Kekhilafan mawupun 
Kelaku buwat....saloh 
yg sengaje & idok sengaje......
yg boleh nyakitkan hati mengkome
......(sedehhhh).......
.. Sebelum ghemadhan pegi
.. Sebelum aeidul peteghi datang
Sebelum umat islam makin sebuk...lagut....hingke.....dan nyebukkan dighi
Sebelum wassap line tak mandang......
Sebelun line tepun tesangkut...sangkut......biyo le teman update siap2.....
Dighi ni mohon maap...bebanyok ateh semuwe kesalahan...
selamat menikmati haghi haghi akhir Ghomadhan.
Mohon le bebanyok doa pada Illahi.
Selamat nyambut haghi kemenangan.....eidul piteghi.....daghi diri teman pada yg mengenali teman seadanye🚘🚍🚖


#HIDUP CUMA SEBENTAR#
SEBENTAR senang
SEBENTAR sedih
SEBENTAR Susah
SEBENTAR berduit
SEBENTAR ketawa
SEBENTAR lagi…
$SALAM LEBARAN Aidil Fitri$
Mohon Maaf Zahir & Batin

Ya Allah, Ya Rabbi Ya Tuhan Kami,
Sempena kedatangan Syawal yang barakah ini,
Muliakan dan sayangilah sahabatku yang sedang membaca SMS INI.
Bahagiakan keluarganya, sihatkan tubuh badannya,
Berkati rezekinya, kuatkan imannya.
Berikan kepadanya kenikmatan ibadah,
Jauhkanlah dirinya daripada fitnah,
Suburkan benih Keislaman pada diri dan keturunannya, dan
Masukkanlah dia ke dalam syurga-Mu tanpa hisab.
Amin Ya Rabbul’alamin
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI


Katak kenyang lalu tertidur,
Gajah pitam lantas terjatuh,
Andai tak sampai tangan menghulur,
Ku pohon keampunan dari jauh.

*****

Seiring salam seharum ganja
Kasih sebening heroin,
Dengan hati seputih syabu,
Walaupun ada dosa sekecil extacy.
Selamat Hari Raya, Maaf Zahir dan Batin.

*****

Satu Syawal menjelang tiba,
Takbir bergema mengegarkan jiwa,
Sekiranya ada salah dan dosa,
Ampun dipinta dihari mulia.
Selamat Hari Raya maaf zahir dan batin.

*****

Gemersik takbir mengundang hiba,
Salam diutus tanda ingatan,
Syawal dinanti menjelang tiba,
Salam diutus pohon kemaafan.
Maaf zahir dan batin.

*****

Cahaya ramadam berlalu pergi,
Menyambut tibanya Aidilfitri,
Ampun maaf segala peri,
Semoga ikatan kekal dihati.
Selamat Hari Raya Maaf zahir batin.

*****

Andai jemari tak sempat berjabat,
andai raga tak dapat bertatap,
seiring beduk yang menggema,
seruan takbir yang berkumandang,
ku aturkan salam menyambut
hari raya idul fitri,
jika ada kata serta khilafku membekas lara,
mohon maaf lahir dan batin.

*****

Jika jiwa sebening air,
maka jangan keruhkan.
Jika hati seputih awan,
jangan mendungkan.
Raih kemenangan dengan saling bermaafan.
Selamat Hari Raya Idul Fitri.

*****

Ramadhan bakal beransur pergi,
Syawal menjelma di aidilfitri,
Seikhlas hati menyusun jari,
memohon dimaaf kekhilafan diri,
Salam Aidilfitri, maaf zahir batin

Adakala, kapas tak selalunya putih, begitulah ucapanku.
manakala jalan tak selalunya lurus, begitulah langkahku.
kadangkala air tak selalunya jernih, begitulah hatiku
namun apakala, Syawal datang menjelma, maaf kupinta zahir dan batin

*****

Jika langkah membekas lara,
Jika kata merungkai dusta,
Jika jelingan jadi bisa,
Jika tingkah menoreh luka,
Jika suara menikam rasa,
Ampun dan maaf dipinta,
Hapuskan dosa tanpa dikira,
Agar sempurna sedia kala,
Tiada prejudis tiada wasangka,
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI.

*****

Hari Raya Semua Bagai Nak Gila,
Bila Puasa Buat-buatlah Lupa,
Berpakaian Semua Harus Sepadan,
Tapi Puasa Tak Cukup Sebulan.

Buat meriam pasang pelita,
Asap keluar bunyi tak de,
Ucapan raya maaf dipinta,
Harap tak de yang mengguris jiwe.
 
*****

Sblum wassap n wechat hang..sblm wifi mti..sblm kredit habis n sblmnye habits bulan ramadan dan sblum masuknye bulan syawal , maafkan semua kesalahan saya....
Mulai dari A sam~paiii Z.
Meliputi..
A- angkuh
B- bohong
C- cemburu
D- dengki
E- ejek
F- fitnah
G- gosip
H- hutang
I- ingkar
J- jahat
K- kejam
L- lupa
M- marah
N- nakal
0- olok-2
P- pelik
Q- qecil hati
R- revenge
S- swearing
T- terasa hati
U- u rse ad lg x?
W- wah ! ada lg
X- x-ray la hati cer try.
Y- yg 'aneh' ada lg tak ?
Z- zero ! hehe 
_ slMt hari RaYa AidiLfiTri mInaL AiDiL wal FaiZin.. Maaf Zahir dan Batin ... 0-0


Dlm kerendahan hati
Ramadhan telah kita tinggalkan, hampir menjelma syawal mulia. Aidilfitri berbahang gembira, di sambut dgn rasa suka. Di kesempatan ini saya ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri, maaf zahir dan batin dari (nama penghantar dan family)

SELASA cari RABU ,
Nk tanya nampak x KHAMIS,
Agar igtkn JUMAAT bgtau
SABTU supaya xlupa
Msj kt AHAD, yg ISNIN dh raye!!
Selamat Menyambut hari raye aidil fitri maaf zahir dan batin..
(nama penghantar dan family)
 
Awal Syawal rai kemenangan,
Umat Islam saling berkunjungan,
Tahmid bertukar erti ketenangan,
Selamat menyambut hari lebaran.

.A.Y.A P.E.R.T.A.M.A C.A.N.T.I.K B.E.R.S.E.R.I
B.E.R.B.A.J.U K.U.R.U.N.G B.A.G.A.I P.U.T.E.R.I
D.U.I.T R.A.Y.A J.A.N.G.A.N L.U.P.A D.I.B.E.R.I
S.E.L.A.M.A.T H.A.R.I R.A.Y.A A.I.D.I.L.F.I.T.R.I


*****

Makan nasi dalam pinggan,
Minum air dalam gelas,
Selamat Hari Raya Aidilfitri saya ucapkan,
Maaf dipinta, sambut tangan dibalas..

Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir Dan Batin
  

“I rasa raya tahun ini you tak payah pakai samping”
“But why?”
“Cause i always ada di samping you”
 Selamat Hari Raya Aidilfitri
---------------------------------

I love to see you wearing Baju Kurung in hari raya.
Cause I will kurung you in my heart.
hehe..Selamat Hari Raya Aidilfitri
---------------------------------

“Raya nanti u datang rumah i tau”
“Sebelum i datang rumah you, i dah datang ke hati you dulu”
#RayaPickupLines
---------------------------------

“Raya nie, keluarga saya nak buat satu frame gambar big family. Tapi tak cukup sorang”.
“Siapa?”
“Awak”
“TAQABBALALLAHU MINNA WA MINKA”
“SEMOGA ALLAH MENERIMA AMALAN KAMI DAN KAMU.”
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI :)
#RayaPickupLines ‪#‎RayaNiMestiKahwin‬
---------------------------------

“Raya nie awak balik mana?”
“Inshaa Allah balik ke pangkal jalan, Awak pulak balik mana?”
“Ermmmm”
---------------------------------
Baju raya tak yah nak warna wani...kerna awak sudah cukup mewarnai hari-hari saya...
Selamat Hari Raya Aidilfitri.. ;p
BeTik iS pApAyA...

~~~~~~~~~~~~~~

Berjam LaManya Sampai KemAtu
PuLang Ke deSA Wajah BeRsERi SeRI
Ni Nak BaGi lA kAd RaYa UcAPan Satu...
SeMpena HaRi RaYa AiDilFitRi yang DiRAi

~~~~~~~~~~~~~~

tHis Is kUlIt KeRaNg
FiSh ThE IkAn pUyU
I cAkAp TeRus TeRaNg
I Nk Duit RaYa DaRi U

~~~~~~~~~~~~~~

Teruna: Assalamualaikum, sy dtg nak beraya.
Dara: Waalaikumsalam…..siapa tu?
Teruna: Jo….!!!!
Dara: Jo yg mana ek????
Teruna: Jodoh awak lah.
Selamat Hari Raya. Maaf Zahir Batin

~~~~~~~~~~~~~~

“Pagi nie saya jadi imam tau”
“Wah awak jadi imam masjid mana ?”
“Masjid yang kita bina”
hehe Selamat Hari Raya Aidilfitri...


Kite Lupakan Pasal Kelapa,
 lupakan kiki dengan stering lock, 
Dan Orkid Bagus Untuk Rabun
Serta Sabun Joy Cuci Beribu
Pinggan Serta Ultraman
Dengan Power Bank Nya .

Saya Cuma Ingin Memohon
Keampunan Dari Hari Jika
Saya Melalukan Sebarang
Kesilapan Yg Pernah Berlaku
Ini Dari Hari Ke Hati .
K cun
Selamat Hari Raya .

Sampai satu masa, Top status kat momment wcht.fB&twitter rakyat malaysia ialah berbunyi begini "SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN " haha trmasuk la sy hehe..
selamat hari raya...kosong kosong ea

Secanggih mana pun smartphone, sebesar mana pun pixel kamera, segempak mana pun tab, semua tu takkan sama dengan kenangan bersama yang tercipta bersama tersayang di hari raya ni. Hargai yang tersayang sementara berpeluang, tinggalkan gadjet anda untuk sementara. Jangan sampai terlambat. Anda mampu mengubahnya. Pesanan khidmat masyarakat ini dibawakan oleh Jawatankuasa disiplin pengunaan gadjet di hari raya.

PANCUT DALAM2 JANGAN DI LUAR !! 
Burung berdiri di atas dahan, Lihat si dara buka seluar; Lubang kehausan mau dilayan, Sebelum cucuk perlu dibayar. Batangnya keras sebesar genggam, Setia berdiri biar pun malam; Lubang dicucuk biarlah dalam, Agar memancut masuk ke dalam. Si batang keras hendak keluar, Cabut perlahan jangan dibiar; Jangan ada melimpah di luar, Sayang, harganya mahal rugi membayar.
Terima kasih daripada PETRONAS , kerana setia menggunakan PETRONAS .
Ingat tu pantun... hati-hati bila nak pam minyak. Jangan ada yang melimpah keluar. 

Harga minyak sekarang mahal, 
rugi bayar lau tumpah.
apa senyum'ii -,-"

 jangan fikir bukan'ii ...
Selamat hari raya maaf zahir dan batin.

P/S : Dah banyak ucapan di atas ha pilih aja mana yang berkenan dan kirimkan pada yang tersayang... :)
Selamat hari raya aidilfitri semua maaf zahir dan Batin..

No comments

Powered by Blogger.