8 Cara Nak Masuk Laman Web Yang Diblock..!!!


Kadang² bile kite surf tenet kat tmpat public cam kat lab komputer ngn cyber cafe mgkin ade sesetengah web yg die block utk kite masok..kalau web² xelok tu bgus la klu die block tp klu facebook ngn youtube pon die block, hilang la kemanisan melayari internet huhu..kat sini ade 7 cara utk masuk dlm lman web yg diblock..




1. Guna IP Laman Web
stiap laman web kat dalam internet sbenanye ade alamat IP(Internet Protocol) yang tersendiri..name web tu cume utk memudahkan kite igt je..cara ni kadang² berkesan sbb slalunye tmpat yg block web ni gune name web tu utk blog (www.youtube.com & www.facebook.com) dan bukannye alamat IP..utk mengetahui alamat IP utk mane² laman web, boleh check kat sini..lpas dpt alamat IP tu, copy n paste kat address bar kat browser..




2. Shorten URL
Cara ni kdang² jadi kdang² x..masok lman web ni pastu taip laman web yg nk dimasuki tu..web tu akan bg satu URL laen utk masok dlm web yg same..try n error k..klu xjadi cube cara laen huhu..

Teruskan Selongkar...

3. Anonymous Proxy
cara ni ak slalu pkai..ade bnyk laman web yg offer anonymous proxy ni..konsep die adalah dgn menghantar kandungan laman web ke satu tmpat laen dlu pastu baru die anta ke pc kite..cara ni sdikit sbnyk mgkin akan mengambil mase utk load web page..ni dsebabkan proxy tmpat smentara tu mgkin rmai yg org gune @ jauh drpd Malaysia..di antara laman web anonymous proxy ialah :

http://www.hidemyass.com
http://www.anonymizer.com
http://www.wujie.net
http://www.ultrareach.net
http://surfshield.net
http://www.proxify.info
http://www.torify.com
http://www.switchproxy.com
http://www.proxifree.com
http://www.secure-tunnel.com/
http://www.ktunnel.com

4. Guna Cached

cara ni xsemua laman web jadi..boleh cuba² klu nk try..search kat google laman web yg kite nk masok tu, pastu tekan kat 'Cached'..



5. Wayback Machine

gunekan web http://waybackmachine.org utk surf web² yg diblock..wayback machine ni save hampir kesemua laman web kat dalam dunia ni..tp mgkin kandungan yg ade flash@login xleh nk masok..cara ni sesuai utk masok web yg ade tulisan je..cam surat khabar, artikel dan laen²..


6. Guna Translation Service
cara ni agak berkesan tp macam yg sbelom ni jgk hanaya sesuai utk web yg ade tulisan je..masok web babelfish atau google translate dan taip laman web yg nk disurf..snng kn?


7. Guna Web2mail
Laman web Web2mail ni membolehkan kite dapat kandungan laman web tu menerusi emel..die akan hntar web tu kat email kite on the spot..tp klu lmbat tu naseb la ye huhu..cara ni agak leceh sket sbb kne login emel utk surf web..

sbenanye ade lagi satu cara tp cara die pnjang nk diterangkan..rasenye cukup kot 7 cara ni..xkan satu cara pon xjadi kan..☺

2 comments

Anonymous said...

ENTRI PANAS LAINNYA - Lagi GADIS MERDEKA Yang Dimerdekakan Malamnya

PAK BUDIMAN DI MALANG said...

Saya sangat berterima kasih banyak MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan pesugihan dana ghaib nya kini kehidupan kami sekeluarga sudah jauh lebih baik dari sebelumnya,ternyata apa yang tertulis didalam blok MBAH RAWA GUMPALA itu semuanya benar benar terbukti dan saya adalah salah satunya orang yang sudah membuktikannya sendiri,usaha yang dulunya bangkrut kini alhamdulillah sekaran sudah mulai bangkit lagi itu semua berkat bantuan beliau,saya tidak pernah menyangka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan kami sekeluarga tidak akan pernah melupakan kebaikan MBAH,,bagi anda yang ingin dibantu sama MBAH RAWA GUMPALA silahkan hubungi MBAH di 085 316 106 111 insya allah beliau akan membantu anda dengan senang hati,pesugihan ini tanpa resiko apapun dan untuk lebih jelasnya buka saja blok MBAH PESUGIHAN DANA GHAIB

Powered by Blogger.