20 Instinct Waktu Kecil Yang Bila Diingat Balik Sememangnya Sangat Sweet..!!!

 Setiap dari kita pasti pernah melalui zaman kanak-kanak, dan masing-masing pasti ada kisah dan memori yang tersendiri, dan ini adalah kisah nukilan pelukis KomikKita yang mengadaptasi kisah waktu kecilnya ke dalam bentuk komik yang pasti ada related dengan kisah kita juga sedikit sebanyak.

Jadi jom kita selongkar..

1. Tengok TV
 
Hahaha memang agak tertekan bila tak reti tengok jam dulu masa tadika. Mak g kerja so duduk dengan nenek sementara mak kerja. Asyik tanya nenek jer bila mak nak balik. Jenuh nenek nak jawab sampai naik angin. Hahaha.  



2. Black n White
 
Nor Erliya Ak igt lagi masa kcik2 dlu dduk dgn opah. Ak tgok crta p.ramle xde wrna.. Ak igtkn tv rosak.. Ak ketuk2 tv tu ttp xde warna jugak😂😂 last2 ak gunting wayar tv. Lps tu ak menyorok dlm stor.... 😂

3. Sedap Woo



 haha... nk potong limau takde pisau.. gigit je la smpai terbelah.. perghhhhh.. menggamit kenangan betoii..

4. Dubbed Melayu
 
Masa kecil dulu, saya fikir anime Jepun yang dialih bahasa ke bahasa melayu itu adalah animasi yang dibuat oleh orang Malaysia.

 Masa kecil dulu saya fikir ada orang kenit duduk dalam radio dan menyanyi

Ning Pieya Masa aku kecik pula, aku ingat kita tengah tengok kehidupan org lain dalam tv tue, and org lain pula tengok kehidupan kita.... Dan lepas tue aku tengok dinding and acting cute, xtaw cm na boleh fikir macam tue..


 
Masa ni memang betul-betul panik. Bersungguh-sungguh lari. Takut jadi yang terakhir sampai

Izz Irfan habis main bola aq dgn adik2 cakap "siapa lambat dia babi" aq awal je chau..sbnrnya yg ckp bab1 tu aku laaa ... hahaa.. memories..


 
Nur Lyana masa dulu arwah atuk slalu bt mcm ni tuang air tu kat piring dn hembus nk bg suam skit, takot aq minum nnti melecur lidah hahahx 😂😂😂.

Tengok Bulan
Muhammad AL Dlu tgok bulan ingtkn tu bumi..pstu dok bygkn yg diri aq lagi 1 ade kt bulan tgah pkirkn bnde yg sme ahha knonnya bulan tu reflect bumi..pelik sungguh pmikirn time tu..pling sengal g tenung matahari knonnya kuat last2 mata rbun smpi skng haha
 

Cakap Depan Kipas
 
Kalau korang tak pernah buat macam ni, pergi cari kipas sekarang dan buat.

Atikah Abdullah Aicle Haha kalau buat macam ni aku berangan jd penyanyi suara sedap nyanyi depan org ramai feeling feeling dlm musicvideo karaoke 80an & 90an


 Masa kecil dulu kalau korang tak pernah buat macam ni,memang korang dah terlepas salah satu keseronokkan menjadi kanak-kanak

Sekarang pun masih amalkan. Cuma sudah lama tidak beli Milo.

 Siapa faham apa yang sedang berlaku dalam gambar ini?

 Masa kecil dulu kawan aku kata jangan tunjuk pelangi dengan jari. Takut nanti jari kudung katanya.

Risau aku dibuatnya masa tu. Macamana nak korek hidung nanti?

Itu baru 1 kepercayaan karut kanak-kanak. Ada banyak lagi. Korang kalau tau apa-apa kepercayaan karut semasa kanak-kanak sila la kongsikan
 

Gomie Anna Aku kalau lalu peti ais.. 1st bukak mmg mencari apa yg ada utk dicuit2 rasa... lps tu tutup pelan2 tgk lampu dia... pelik mcm mna boleh gelap.. lps tu bru prasan ade button lps kelebek habis peti ais tu... lg seronok la main lampu dia.. hahaha

 

Roza Roza S ingat2 mama tk de sape yg ajar,Bop yg buat sndiri,ketika tu anak mama ni suka main sorg2.last2 mama lah tmpt serang hendap nya.umur Bob 5thun.

 
Iqbal Pandaman Based on pemahaman aku time kecik2 dulu, bila ko kena ketuk kepala, otak jatuh sikit ke bawah. Tu pasal kena ketuk dagu kasi tolak atas ke tempat asal supaya x jadi bodoh

 
Panik woo dulu kalau tak sengaja terbuat



 

Cerita apa yang pertama kali korang tengok di pawagam?

Menarik kan..pasti sedikit sebanyak memang terkenang memori kita waktu kecil-kecil dulu yang sungguh indah...tidak memikirkan kerja mencari wang, hanya funn, be happy and chill..

Kredit 

No comments

Powered by Blogger.