12 Langkah Mudah Set Ringtone Untuk Iphone Menggunakan GarageBand..!!!

“Iphone lopek la tak boleh set ringtone lagu” “bosan ah guna ringtone sama je” meh aku ajar cane nak tukar lagu favourite korang jadi ringtone. ada ke yang nak tahu? jom selongkar cara nak set ringtone untuk iOS  



Just guna GarageBand sbb rasanya mostly updated iphone mmg dah ada apps ni so kita manfaatkan je. tapi pastikan lagu yang nak dibuat ringtone tu dah ada dalam apps Music korang. okay let’s begin















Lepas dah click lagu, drag ke kiri smpai jadi




bolehla custom sendiri nak ringtone tu start dari part mana.alih2 sikit warna biru tu pastu tekan button play kat atas tu untuk dgr balik okay ke tak. 




















okay dah siap! sorry nampak macam panjang tp kalau dah biasa buat tak complicated pon sebenanya. faham je kan? 


 


Kredit : Brownies.‏ @fnsyifa_

No comments

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();
Powered by Blogger.