Cara Masak Resipi Kuetiau Goreng Macam Kat Pasar Malam, 10 Minit Siap!

Kuetiau goreng merupakan antara menu yang menjadi pilihan bila lapar. Sedapnya bila dapat makan panas-panas versi dalam kawah besar dimasak di pasar malam tu. 

Jadi apa kata cuba sendiri resipi masak Kuetiau Goreng perkongsian daripada Ameera ini.



Cara dan bahan bahan disetiap gambar.
Selamat mencuba.
10 minit siap!

Jom kita start!

Bawang besar separuh. Ibu cincang segini. Tumiskan la. Aduss


Bawang putih 2 ulas. Cincang juga. Malam ni kita mencincang. Overtime!


Cili kering kisar 2 sudu makan. Sukatan ni anak anak boleh makan sama. Tumiskan


Telur 2 biji masukkan. Sukatan telur ini untuk 1 bungkus ketiaw. Gaul rata


Masukkan udang. Ikut korang la nak letak sotong ke daging ke.




Masukkan ayam. Sukati juga nak masukkan fishcake ke fishball ke. Kami tak makan benda alah tu😜


Masukkan kicap kipas udang manis. Angaran dalam 5 sudu makan.


Sos tiram 2 sudu makan. Kacau rata tau


Kicap pekat 1 sudu kecil. Jangan banyak. 


Ketiaw ni kita basuh bersih dulu ye, bagi minyak minyak dia berlalu pergi meninggalkan kita. Cewah! Ha apa lagi, gaul lah sebati cintamu padanya. Dah luah belum?


Masukkan kucai. Ha gaul lagi. Nak pedas letak cili padi ye. Ketuk ketuk ramadan.


Last sekali masukkan taugeh! Kegemaran ni. Jangan lama sangat masak, nanti hilang rangup dia. Dia bukan boleh. Tiber


Siap dah weh. Ajom la kita moreh. 


 Siap. Ajom kita makan. Pekena dengan cili potong ni perghhhhh
😀


Haa licinnn


 

Selamat mencuba

Kredit : Ameera
Terbaru Lebih lama