8 Lokasi Hotspot Kaki Pancing di Malaysia..!!!

Bagi pemancing semua, jangan lepaskan masa cuti hujung minggu ini untuk melakukan aktiviti favourite anda.  Bila sudah pergi memancing tu, pastinya kita tidak mahu pulang dengan tangan kosong. Kalau tak mahu pulang dengan tangan kosong, kenalah pilih kawasan memancing yang bagus.

Di sini nak share kepada  kaki-kaki  pancing, lokasi  serta lubuk yang dianggap sebagai lokasi hotspot dalam aktiviti memancing...Jom selongkar


Ini adalah list beberapa lokasi lain yang berpotensi tinggi untuk memberi  kepuasan kepada kaki-kaki pancing di Malaysia :

1.      Johor : Pulau Pemanggil, Aur & Tinggi, & Pisang
2.      Selangor : Pulau Angsa, Ketam, Indah & Sungai Besar
3.      Perak: Pulau Sembilan, Pangkor & Jarak
4.      Pahang : Nenasi & Merchong
5.      Kedah : Tukun Perak & Gugusan Pulau sekitar Langkawi
6.      Pulau Pinang : Tukun Karang Taiwan, Jepun & Kendi
7.      Kelantan : Teluk Bali
8.      Terengganu : Pulau Kapas , Redang, Perhentian & Bidung

Memancing di tempat ni memang berbaloi. Bak kata mereka yang berpengalaman memancing di kawasan hotspot ni, pantang je letak kail, terus disambar. Ada pelbagai jenis ikan mengikut tempat. Kalau anda mahukan kepastian, kena lah try sendiri.

No comments

Powered by Blogger.