7 Jenis Parodi Valet Doa Yang Menjadi Perbualan Hangat Netizen..!!!

Viral seketika malaya, apabila ramai orang bercakap mengenai  'Valet Doa' Kalau sebelum ini parking sahaja ada servis valet, sekarang ni doa pun dah ada!

Menurut tafsiran, valet tu bermaksud Tukang tolong. 


Valet Doa merupakan satu servis untuk mendoakan hajat-hajat seseorang secara terus di Masjidil Haram, Mekah. Servis ini direka khas bagi sesiapa yang mempunyai hajat yang urgent, tetapi tidak dapat untuk ke Mekah dalam masa terdekat.

Servis ini ternyata menimbulkan kemarahan orang ramai. Masing-masing menganggap Haji Arin (Pengasas Valet Doa) merupakan seorang penunggang agama.

Definisi bagi 'Penunggang Agama' adalah orang yang menggunakan agama untuk kepentingan peribadi. susulan itu ramai yang turut mem parodikan valet doa dengan menawarkan pelbagai jenis perkhidmatan lain yang memang lucu habis

1. Valet Solat 5 Waktu 


Teruskan Selongkar...


2. Valet Dosa
Dosa anda kami tanggung di Neraka
 3. Valet Gunung

4. Valet Holiday
Duit anda kami guna pergi holiday

5. Valet Jodoh 
Kau bayar tapi aku keluar dating dengan pakwe kau 

6. Valet Maki


6. Valet Pantaliner

7. Valet Makan
Duit Anda, kami makan di kedai Omaigod result final exam da nak kluar...kalo mintak tlg valet doa agak2 sempat x? 
begitulah ragamnya bila sesuatu tu viral.

layannnn

1 comment

Ratnah puspita said...

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya seorang TKW dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar IBU DARNA yg dari singapur tentan AKI SYHE MAULANA yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya saya juga mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor Togel/lottrey toto 4D dr hasil ritual/ghaib melalui jarak jauh dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus dan menang RM.230.000 Ringgit ,kini saya kembali indon membeli rumah dan kereta walaupun sy Cuma pembantu rumah tanggah di selangor malaysia, sy sangat berterimakasih kepada AKI SYHE MAULANA dan tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui AKI MAULANA saya juga sudah bisa sesukses ini. Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, ini adalah kisah nyata dari seorang TKW, AKI MAULANA adalah guru spiritual terkenal di indonesia. jika anda ingin seperti saya silahkan ☎ (( +6282321594488 )) ATAU KLIK DISINI RITUAL PESUGIHAN DUNIA GHAIB


Powered by Blogger.