15 Hasil Memukau Rekaan Logo Visit Malaysia 2020 Yang Dihasilkan Semula...!!!


REALITINYA, ini bukan kali pertama rakyat Malaysia berganding bahu mengeluarkan idea bernas dalam membicarakan rekaan logo yang dihasilkan oleh sesebuah jabatan kerajaan atau pihak kementerian.

Sambutan Hari Kemerdekaan contohnya sering dijadikan ‘mangsa’ kritikan netizen yang mempertikai kualiti dan idea yang dihasilkan oleh individu yang diamanahkan pihak atasan.

Penghasilan logo atau poster bagi sesuatu sambutan atau festival dianggap sangat penting kerena ia mencerminkan imej dan lambang dedikisi buat sesebuah negara.

Namun bagi tahun ini, penghasilan logo ‘Visit Malaysia’ atau Tahun Melawat Malaysia 2020 membuka tirai dengan rekaan poster yang mencetuskan pelbagai kecaman dan maklum balas negatif daripada orang ramai, terutamanya dari kalangan pereka grafik.

Malah, ia merupakan isu hangat yang sedang kecoh diperkatakan ketika ini.

Oleh sebab itu, pereka grafik di Malaysia melakukan Re-Design semula logo Visit Malaysia 2020 dan hasilnya jauh lebih memberangsangkan.
Subject matter yg strong, walaupun banyak tapi tak semak mata memandang Ada ciri2 logo. Pemilihan warna yg menarik & sync dengan warna bendera Malaysia Composition cun, dan pemilihan font yg sesuai Credit : Zul Fathi Nordin.
Logo asal visit malaysia 2020 yang still akan digunakan


Seriously memang ramai lagi designer di luar sana..cuma 

No comments

Powered by Blogger.