3 Langkah Mudah Tukar Nombor Telefon TAC Maybank Pada Mesin ATM..!!!

Cara Tukar Nombor Telefon untuk perkhidmatan TAC Maybank2U Dengan Mudah | Bagi anda yang selalu guna banking online sudah tentu tahu betapa pentingnya nombor TAC untuk pengesahan transaksi anda.



Mesti anda nak tahu bagaimana cara penukaran nombor telefon bagi perkhidmatan TAC Maybank? Ada yang kata tukarkan nombor TAC Maybank2U secara online ja... 

Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang cara tukarkan/ kemaskini nombor TAC Maybank2U baharu :

Cara Tukarkan Nombor Telefon untuk perkhidmatan TAC di Mesin ATM Maybank 


1. ATM Maybank

Pergi ke mesin ATM Maybank dan masukkan kad dan nombor pin.


2. Maybank2u/Phone Banking
Apabila paparan menu utama dipaparkan, klik yang 'MAYBANK2U/ PHONE BANKING/ ATM SMS ALERTS'.


3. Kemaskini Nombor Telefon
Kemudian, anda hanya perlu masukkan nombor telefon baharu untuk kemaskini no TAC di ruangan disediakan.

4. Dah sure, anda klik saja 'YA'. Pastikan nombor betul

5. Siap! 

NOTE :  Pertukaran nombor telefon TAC Maybank Tidak boleh dilakukan secara ONLINE atau Menerusi Maybank2u

 

Cara tukar TAC di kaunter Maybank
Pergi ke kaunter pertanyaan kata nak kemaskini nombor TAC baharu dan ambil nombor giliran. Bila dipanggil turn anda pergi ke kaunter dan maklumkan nombor pengemaskinian baharu anda. Mudah ja kan!

UPDATED!

Maybank mengumumkan bermula 22 januari 2019, semua transaksi di aplikasi mudah-alih Maybank akan beralih kepada penggunaan Secure2U bagi menggantikan SMS TAC. Peralihan ini akan melibatkan semua transaksi pada aplikasi berkenaan – termasuk Instant Transfer, Interbank Giro Transfer, pembayaran bil, dan juga tambah-nilai prabayar.

Jadi Tiada lagi TAC pada peranti!

Baca Juga : 10 Langkah Mudah Cara Daftar Secure2u Maybank

Kredit : lokmanamirul

27 comments

Amir said...

saya dah pegi atm..dh masuk no.baru tekan YA dia tulis tidak sah/tak berjaya kenapa ye?

Unknown said...

Dah tuka nk kne tnggu berapa lama ye

Anonymous said...

No telefon hanya boleh di tukar di kaunter sahaja. Untuk tujuan keselamatan. Menu di ATM tu menu lama. Masih dipaparkan tapi dah tak boleh guna function nya.

Zulhaika Kamarazaman said...

Saya pun pnah buat kat ATM dan kaunter dua2 x bjaya.. Last terkubur cmtu je maybank2u sy..

Unknown said...

01140513088

Unknown said...

01140513088

Anonymous said...

Saya hendeh tukar nombor telefon untuk kad kredit, sama ke cara dengan kad debit?

Selongkar10.blogsport.com said...

Saya nak tanya cemana nak buat klu no fon untuk mybnk2u tu dah expired? Klu aktifkan semula no tu bole guna seperti biasa ke tak?

Unknown said...

I want to change my phone number.tq

Unknown said...

Tukar no fn

Unknown said...

Saya nk tukar no fon

Unknown said...

I dah tukar no tac kat atm but tak boleh juga.👎🏿

Unknown said...

Sy dh tkar no hp. Tp knp msh no lma. Xjd2

afham zakaria said...

Msos code kenapa masih hantar code ke nombor lama..sedang kan dh dftar nmbor baru..tac code ok je htr ke nmbor baru..kenapa msos code msih htr ke nmbor lama ye

Unknown said...

saya nak tukar number fon

Unknown said...

Saya sudah tukar nombor fon baru kenapa masih tidak boleh.masih code di nombor lama.

Unknown said...

01139275165

Unknown said...

Saya nak tukar nombor telefon

Unknown said...

Saya nk tukar no tac

Unknown said...

TAC 0137505446

Unknown said...

0137505446

Unknown said...

Tac

Unknown said...

Saya nak mntak tac no

Unknown said...

Saya nak tukar no tac...

Unknown said...

Saya nk tukar no Tac..no yg sbelum ni dah hilang

Unknown said...

Betol tu..buat penat je kluar mlm2 nk tkr no fon..last2 x blh

Unknown said...

01127346436

Powered by Blogger.