16 Senarai Peserta Super Spontan Xtravaganza 2018 - Pertembungan Selebriti & Pelawak Tanah Air..!!!

Rancangan program realiti parmainan lawak popular di Astro Warna & Warna HD in kembali Lebih Gah, Mega, Hebat & Menghiburkan dengan siri khas Super Spontan Xtravaganza SSX 2018 menampilkan barisan para selebriti dan pelawak terkemuka tanah air. 

 Super Spontan Xtravaganza 2018 - kembali dengan siri Khas

Bertemakan ‘tukang masak’, Super Spontan Xtravaganza membentuk dua buah kumpulan iaitu kumpulan ‘Sotong Kangkung’ yang membawa imej ‘tukang masak jalanan’ dan kumpulan ‘Lobster Leleh’ yang mencerminkan imej ‘tukang masak di hotel’. 

Kumpulan ‘Sotong Kangkung’ yang diketuai oleh Rashid Salleh selaku Pengurus Kumpulan terdiri daripada pelawak; Achey, Shahrol Shiro, Nizam Jentik Jentik, Tauke Jambu dan Atu Zero, pelakon; Izzue Islam dan Siti Elizad serta selebriti media sosial; Modee.

1. Izzue Islam
Ketua Kumpulan

  

2. Shahrol Shiro


3. Nizam Jentik Jentik
  

4.  Modee
Selebriti Media Sosial

 

5.  Tauke Jambu

 

6. Elizad Sharifuddin
Pelakon

7.  Atu Zero

 

8. Achey 

Kumpulan ‘Lobster Leleh’ yang diketuai oleh Reza Zainal selaku Pengurus Kumpulan pula dianggotai oleh pelawak; Fad Bocey, Abam Bocey, Mamak Puteh dan Joey, pelakon; Anas Ridzuan dan Zara Zya, penyanyi; Tomok, serta selebriti media sosial; Jaa Suzuran.
9. Fad Bocey
Penyampai Radio / Pelawak


10. Tomok
Penyanyi

 

11. Zara Zya
Pelakon


12. Joey
Penyanyi / Pelawak

 

13. Jaa Suzuran
Penyampai Radio Era / Selebriti Media Sosial


14. Anas Ridzuan
Pelakon / Penyanyi

 

15. Abam Bocey
Pelawak

 

16. Mamak Puteh
Pelawak

  

Waktu Siaran 
Setiap hari Jumaat bermula pada 20 Julai ini, jam 10.00 malam di Astro Warna (saluran 132) dan Warna HD (saluran 124)

Sistem Pemarkahan
Buat julung kalinya juga progam ini bakal menyaksikan pertukaran sistem pemarkahan daripada 100% kuasa mutlak di tangan penonton kepada 50% pemarkahan oleh barisan juri dan 50% lagi oleh penonton.

Hadiah
Juara bawa membawa pulangRM100,000 dan sebuah trofi.Sementara naib juara pula memenangi wang RM50,000 manakala tempat ketiga menerima RM25,000 dan tempat keempat, ketiga dan keenam masing-masing bakal menerima RM5,000.Cara Mengundi
UNDIAN SECARA SMS
Taip SS < jarak > < Nama Kumpulan>atau SS<3/5/10/20> <jarak> <Nama Kumpulan> untuk (3/5/10/20 undian) ke 32777 ; Contoh : SS10 <SOTONG> ke 32777.
Kadar premium untuk setiap undian: = RM0.50 (0% GST). Kadar telco tertakluk.

Siapa yang bakal menjadi juara superspontan tahun ni? sama sama kita nantikan.
P/S :  Serius comel masing-masing dalam pic promo dari pandangan atas macam ni..lain dari lain la

Kredit :  SuperspontanGempak superspontan.com.my @zonlawak #SuperSpontanXtravaganza

----------------------------------------------

GRAND FINALE

Pentas akhir SSX bersiaran secara langsung dari Dewan Percubaan Universiti Putra Malaysia (UPM), Serdang pada Jumaat bermula jam 10 malam dan ditayangkan serentak menerusi Astro Warna (saluran 132) dan Mustika HD (saluran 134).


Pelawak dan penyampai radio ERA, Fad Bocey menepati ramalan apabila diumumkan sebagai juara Super Spontan Xtravaganza (SSX).


Fad yang merupakan anggota kumpulan Lobster Leleh berjaya membawa pulang hadiah wang tunai sebanyak RM 100,000 dan trofi.

Manakala gelaran naib johan menjadi milik Izzue Islam sekali gus memenangi wang tunai sebanyak RM50,000 berserta trofi.

Sementara itu, Achey Bocey menduduki tempat ketiga dan membawa pulang wang tunai RM25,000 beserta trofi.


Atu Zero, Joey dan Shahrol Shiro terpaksa berpuas hati berada di tempat keempat, kelima dan keenam serta membawa pulang wang tunai sebanyak RM5,000 setiap seorang.

Berbeza dengan pentas mingguan sebelum ini, SSX akhir menyaksikan pertarungan antara peserta bersaing secara individu untuk meraih gelaran juara.

Tahniah diucapkan kepada para pemenang!

No comments

Powered by Blogger.