Harini nk share resepi korean cream cheese garlic bread.. sedappp.. rangup kt luar lembut kt dlm.. rasa garlic campur cream cheese cair makan panas2 memangg terbaikkk. Anak-anak mesti suka.

Celupkan roti dlm garlic sauce..depan belakang atas bawah..bg sume bahagian roti tu kena..
Lepas tu, piping kn cream cheese dekat bahagian ats roti..ni kalau xnk pon xp..and taburkan bread crumbs utk kasi crunchyy
Bakar roti pd suhu 160 slama 15 mnit..atau agak2 la ble da nmpk roti brown n garlic pon da bau kuat..lelehan butter pon da brown2 so kira msak da la tu..time ni sedap wuu bau stu uma..

Lastly, dah boleh makannn..
Selamat mencuba!
Kredit to Atisha Kamarudin

Untuk yang nak buat roti sendiri, setiap stu doh berat 65g..tp kalau nk cepat, boleh je beli bun yangg dah siap..bagi sapa2 yg nk buat roti sendri, ini resepi nye..super lembut roti ni..
Resepi Roti:
Bahan-Bahan
Lepas da jd doh, timbang stiap stu 65g, rounding atau bulatkn dan biar kembang dua kali ganda..then trus bakar suhu 180 slama 20 mnit..ikut oven masing2 ye
Resepi cream cheese:
- 70g air
- 5g yis
- 38g gula
- 60g susu segar (sejuk)
- Sebiji tlur sejuk (gred b)
- 250g tepung roti
- Sedikit garam
- 40g majerin
Lepas da jd doh, timbang stiap stu 65g, rounding atau bulatkn dan biar kembang dua kali ganda..then trus bakar suhu 180 slama 20 mnit..ikut oven masing2 ye
Bahan-Bahan
* Sebatikan dua2 bahan ni smpai jd creamy n masukkn dlm piping bag atau plastic
- 150g cream cheese
- 20g gula halus
Resepi garlic butter sauce:
Bahan-Bahan
Piping kn cream cheese dekat setiap belahan roti
- Sebiji telur (sy guna gred b)
- Butter 100g (cairkan)
- 15 ulas bwg putih (cincang halus)
- Madu 25g (blh gnti gula)
- Whipping cream 20g (blh ganti susu)
- 2 sdb mayonis
- 3 sdb parsley kering
*sebatikn semua..kalau butter keras, masukkn dlm microwave jp bg adunan cair..so sng nk celup
Cara Penyediaan
Roti belah 4 kali..so akn ad 8 bahagian..JANGAN belah smpai hbs tauu..belah smpai bwh tp jgn smpai kulit bwh roti tu.. Celupkan roti dlm garlic sauce..depan belakang atas bawah..bg sume bahagian roti tu kena..

Kredit to Atisha Kamarudin