Cara Masak Ayam Gunting Crispy Kruk Krup Macam Kat Pasar Malam

CARA MASAK AYAM GUNTING RANGUP
“Krup..krup” bila dia masuk dalam mulut..



Ayam gunting, rangup diluar, Iembut dan juicy didalam. Tak susah, guna tepung goreng serbaguna bestari je hihi. Dah takyah g pasar malam petang.

BAHAN DAN CARA
-Isi dada ayam yg telah dileperkan



-Tepung serbaguna bestari + 1 sk soda bikarbonat
-Telur + garam-pukul manja je


- Golek isi ayam pada tepung
- celup telor
- golek semula pada tepung
- Goreng dengan minyak panas (tenggelam)


- Potong memanjang dan sedia untuk dihidang


Settle dan selamat mencuba~

Sumber : Salimah Olie

Via : Selongkar10
Jangan lupa untuk ikuti kami di Facebook / Instagram / Twitter

Post a Comment

Apa Kata Anda?

Previous Post Next Post