15 Jawapan Lazim Bagi Soalan Kenapa Belum Nikah / Kahwin?

Kenapa Belum Kahwin? Soalan yang sering berlegar dan bermain di kalangan kita. Pergi mana-mana pun antara top list soalan yang bakal di tanya.

Kita hanya akan benar-benar mengenali seseorang SETELAH KAHWIN dengannya, tidur sebantal, makan sepinggan, duduk sebumbung. Baru tahu masa itu dia tidur berdengkur, baru tahu rupanya jenis lepas berak inda flush, baru tahu cepat stress kalau ada masalah.. baru tahu pemarah apabila ditegur.. baru tahu.. baru tahu..


Bercinta 10 tahun, gayut tiap2 malam, dating tiap2 hari BELUM CUKUP untuk mengenali seseorang. Jadi apa sebab seseorang itu belum kahwin? ini alasan yang selalu diterima.

1. Belom smpai seru lagi

2. Belum jumpa yang cocok

3. Jodoh belum sampai! belum dipertemukan jodoh

4. Belum mampu masih nak kejar impian

5. Duit x ckup lagi.. smoga ade rezeki tahun ni

6. Mungkin sebab ekonomi blom stabil.jgn ngelupor sgt nk kawin pastu nyusahkan mak bapak

7. Belum berminat Nak berRumah tangga,Lagi happy hidup sndri hanya fikir pasal keluarga

8. nak jaga n happy kan mak dulu membahgiakan orang tua, membalas jasa orang tua.

9. Best apa single..janji hepi dr berdua asik sakit hati!

10. Kita kan tahu..Jodoh tu kuasa Allah..Jodoh tu milik Allah..Kalau tak ada Jodoh.?? 

Tak apa Kita jodoh dengan Ajal..Kita berbahagia bersama keluarga kita luangkan masa bersama keluarga lebih selesa..Kita cuma persiapkan diri untuk ke Alam sana yang kekal SelamaNya..Aamiin

11. Masih ada tanggung jawab terhadap keluarga yang ingin diselesaikan

12. Masih ada saudaranya yang belum menikah

13. Masih ingin mengejar impian dan cita-cita yang sempat tertunda

14. Merasa masih belum siap untuk berkomitmen dalam sebuah pernikahan

15. Sbb selalu jumpa buaya bukan jodoh

Itu dia beberapa hal yang mungkin menjadi penyebab seseorang belum juga menikah di usia mapan. Untuk kamu yang sering menghakimi macam-macam soal mereka ni, mulai sekarang stop deh kebiasanmu itu. Sebab, pasti mereka punya alasan tersendiri kenapa belum menikah di usia matang. Dari pada sibuk menilai, lebih baik kamu doakan yang terbaik untuk mereka.

Sekian.

Post a Comment

Apa Kata Anda?

Previous Post Next Post