18 Teka Teki Lawak Dengan Jawapan Gigit Jari...!!!

Teka teka sekarang ni macam-macam jenis ada...ada yang lawak betul lawaknya...ada yang gila-gila dan ada juga yang memang tak boleh pakai..


Jadi jom kita selongkar beberapa teka-teki yang merepek lagi melalut...

1) Lubang ape yang rasanye hangat, nikmat dan nyaman?

Answer: LUBANGun pagi2, tarik selimut pastu lu tido balik....

2) Minyak ape yang disukai oleh lelaki?


Answer: MINYAKsikan pertandingan bolasepak Liga-M opp!!! salah EPL laaa

3) Kuih ape yang bungkusnya di dalam, isinya di luar?


Answer: Kuih salah bikin.

4) Binatang ape yang power dlm bab berKarate?


Answer: Kuda belang....cube kira brape black belt dia ade.

5) Siape yang menemukan dompet kulit?
Answer: Yang menemukan dompet kulit tersebut tolong pulangkan kepada saye.

6) Pintu ape yang walaupun dengan 10 org pun tak leh nak tolak?

Answer: Pintu yang ade tulis 'TARIK'

7) Saya ade 3 kepala, 4 tangan dan 5 kaki...siapakah saya?

Answer: Pembohong...

8) Apa dia 'Jauh di mata, dekat di hati'?

Answer: Usus

9) Binatang ape yang seluruh anggota tubuhnya kat kepala?


Answer: Kutu rambut

10) Nenek sape jalannya meloncat-loncat?

Answer: Neneknye si katak

11) Kenape lelaki jarang kene penyakit anjing gila?

Answer: Sbb lelaki ni kan 'buaya'

12) Ape beza sekretari baik ngan sekretari kurang baik?

Answer: Sekretari baik........ ......... . 'Selamat pagi Boss' Sekretari
kurang baik........ ... 'Dah pagi ni Boss'

13) Ape persamaan Michael Jordan ngan Michael Jackson?

Answer: Dua-dua tak kenal korang...heheheh

14) Tukang ape yang kalau dipanggil, die menjenguk ke atas?

Answer: Tukang gali kubur

15) Nak mencari sikit punye susah, bile dah dapat buang, ape bendanya?

Answer: Tahi hidung

16) Ape persamaan kain jemuran ngan telefon?


Answer: Dua-dua kalau dah 'kringgg' bole diangkat...

17) Knape pokok kelapa kat depan rumah harus ditebang?

Answer: Mestilah kene tebang, sape nak cabut pokok kelapa ....gile ape...

18) Gajah terbang dengan ape?

Answer: Dengan susah payah.....

20) kenapa anak babi jln tunduk?

> Answer: sebab die tau bapak die
babi...
 
21) Bila turun lambat, tapi bila naik cepat. Apa dia?

jawapan: Hingus.

22) Dia ada bulu, isi, dan batang, apakah ia?

jawapan:Jagung.

23) Kucing apa ada tiga kaki?

- Kucing cacat.

24) Ada seorang imam sedang solat, tiba-tiba datang seekor 
anjing lalu menjilat kakinya. adakah solat imam itu sah?

Jawapan: Sah. kerana anjing itu menjilat kakinya bukan kaki imam.

25) Ayam apa yang bertelur di mana saja?

Jawapan: Ayam betina.

26) Kenapa superman pakai baju ada huruf 'S'?

jawapan:Kerana kalau pakai 'M' atau 'XL' nanti longgar.

27) Buka baju, pakai bedak, terjun kolam... Apakah ia?
Jawapan:Pisang goreng.

28) Katak diterbalikkan jadi katak..kopi di terbalikkan jadi....?

jawapan:Tumpah la.

29) Dalam bebanyak orang.. orang apa tak kawin?

jawapan: Orang utan.

30) Ikan apa yg miskin?

Jawapan: Ikan kering.


Jeng Jeng Jeng... Weeeeeee

No comments

Powered by Blogger.