18 Teka Teki Lawak Dengan Jawapan Gigit Jari...!!!

Teka teka sekarang ni macam-macam jenis ada...ada yang lawak betul lawaknya...ada yang gila-gila dan ada juga yang memang tak boleh pakai..


Jadi jom kita selongkar beberapa teka-teki yang merepek lagi melalut...

1) Lubang ape yang rasanye hangat, nikmat dan nyaman?

Answer: LUBANGun pagi2, tarik selimut pastu lu tido balik....

2) Minyak ape yang disukai oleh lelaki?


Answer: MINYAKsikan pertandingan bolasepak Liga-M opp!!! salah EPL laaa

3) Kuih ape yang bungkusnya di dalam, isinya di luar?


Answer: Kuih salah bikin.

4) Binatang ape yang power dlm bab berKarate?


Answer: Kuda belang....cube kira brape black belt dia ade.

5) Siape yang menemukan dompet kulit?
Answer: Yang menemukan dompet kulit tersebut tolong pulangkan kepada saye.

6) Pintu ape yang walaupun dengan 10 org pun tak leh nak tolak?

Answer: Pintu yang ade tulis 'TARIK'

7) Saya ade 3 kepala, 4 tangan dan 5 kaki...siapakah saya?

Answer: Pembohong...

8) Apa dia 'Jauh di mata, dekat di hati'?

Answer: Usus

9) Binatang ape yang seluruh anggota tubuhnya kat kepala?


Answer: Kutu rambut

10) Nenek sape jalannya meloncat-loncat?

Answer: Neneknye si katak

11) Kenape lelaki jarang kene penyakit anjing gila?

Answer: Sbb lelaki ni kan 'buaya'

12) Ape beza sekretari baik ngan sekretari kurang baik?

Answer: Sekretari baik........ ......... . 'Selamat pagi Boss' Sekretari
kurang baik........ ... 'Dah pagi ni Boss'

13) Ape persamaan Michael Jordan ngan Michael Jackson?

Answer: Dua-dua tak kenal korang...heheheh

14) Tukang ape yang kalau dipanggil, die menjenguk ke atas?

Answer: Tukang gali kubur

15) Nak mencari sikit punye susah, bile dah dapat buang, ape bendanya?

Answer: Tahi hidung

16) Ape persamaan kain jemuran ngan telefon?


Answer: Dua-dua kalau dah 'kringgg' bole diangkat...

17) Knape pokok kelapa kat depan rumah harus ditebang?

Answer: Mestilah kene tebang, sape nak cabut pokok kelapa ....gile ape...

18) Gajah terbang dengan ape?

Answer: Dengan susah payah.....

20) kenapa anak babi jln tunduk?

> Answer: sebab die tau bapak die
babi...
 
21) Bila turun lambat, tapi bila naik cepat. Apa dia?

jawapan: Hingus.

22) Dia ada bulu, isi, dan batang, apakah ia?

jawapan:Jagung.

23) Kucing apa ada tiga kaki?

- Kucing cacat.

24) Ada seorang imam sedang solat, tiba-tiba datang seekor 
anjing lalu menjilat kakinya. adakah solat imam itu sah?

Jawapan: Sah. kerana anjing itu menjilat kakinya bukan kaki imam.

25) Ayam apa yang bertelur di mana saja?

Jawapan: Ayam betina.

26) Kenapa superman pakai baju ada huruf 'S'?

jawapan:Kerana kalau pakai 'M' atau 'XL' nanti longgar.

27) Buka baju, pakai bedak, terjun kolam... Apakah ia?
Jawapan:Pisang goreng.

28) Katak diterbalikkan jadi katak..kopi di terbalikkan jadi....?

jawapan:Tumpah la.

29) Dalam bebanyak orang.. orang apa tak kawin?

jawapan: Orang utan.

30) Ikan apa yg miskin?

Jawapan: Ikan kering.


Jeng Jeng Jeng... Weeeeeee

9 comments

Aliyah said...

Rambut putih namanya uban, rambut merah namanya dye, kalau rambut hijau namanya?

Jawpaan : Rambutan belum masak.

Anonymous said...

Lelaki ini mengunting rambut beberapa kali sehari. Tetapi dia tetap juga memiliki rambut. Siapakah dia?

Jawapan: Tukang gunting.

Bombastik said...

Yang palsu laku, yang asli tak laku, Apakah itu?


Gigi. Mana ada orang beli gigi asli kan. 😀

Anonymous said...

Kotak apa yang tak boleh buka?


Kotak penalti.

Comrad said...

Semasa pergi dia terbang, semasa balik dia berenang. Siapakah dia?








Mata kail.

Unknown said...

Gigi ke Gigi Palsu???

Unknown said...

😂😂😂

Unknown said...

Ape benda kita berdiri dia baring , kita baring dia berdiri??






Anwser:kaki....

Unknown said...

Dibuat oleh cahaya,tapi gelapp..

Jawapan:Bayang²

Powered by Blogger.