Breaking News
recent

35 Ayat Pick Up Line Untuk Mengorat Si Dia Cia Cia Cia..!!!

Biasa dengar ayat-ayat cheesy daripada lelaki? Atau dalam bahasa mudahnya, ayat sweet talker. Tujuan? Untuk mengorat, mengusha awek.


Heheh 

Teruskan Selongkar...






AYAT-AYAT PICKUP LINE/ AYAT-AYAT MENGORAT AWEK

1. Boy: Awak sya nak jam
Girl: Jam apea awak
Boy: Jambatan ke hati awak lah

2.  "Alamak!!! Habisss...hilang... ni mesti Awk yg ambikkan?". "Ambik apa?".
"Awk dah ambik hati sayaa!"

3. "Awak ni kan, Nak Tau tak nak tau tak apa beza awak dengan banduan"
Tak, Apa?
"Banduan terperangkap dalam penjara, tapi awak terperangkap dalam hati saya" ;)

4. Awak cuci muka pakai gula eh?
kenapa...
Sebab muka awak nampak manis sangat buat saya.

5. "Saya penat laa.."
"asal..?Awak bru balik dri workout ka..?"
"tak de laa..tpi Saya penat sangat.."
"Awak buat ape yg penat sgt tuu.."
"Saya penat kejar hati Awak...hahaha"

6. "Awak tak penat ke? "
Tak la...Kenapa?
"Sebab sepanjang hari awak asyik berlegar-legar dalam kepala saya". 

7. Boleh tak saya nak ambik gambar awak?
Nak Buat apa...
Nak tunjuk bukti kat kawan yang bidadari syurga memang wujud.

8. Awak kayuh basikal pelahan²
Nanti awak pelahan² masok dalam hati saye

9. Mintak maaf cik..boleh saya pinjam telefon cik kejap?
Mak saya pesan, kalau saya dah jatuh cinta, telefon dia cepat-cepat.

10. Awak nak tau tak apa beza kepala paip masjid dengan awak
Tak... kenapa...
Kalau kepala paip masjid saya nk amik wuduk, kalau awak saya nk batalkan wuduk

11. Remember me? I am Joe? Joe who? Joedoh awak.

12. Are you a Malay? Cause you make my air liur malaylay.

13. Girl is your name Wana? Cause i dont wana lose you.
Girl - is your name Aida? Cause i dah lama jatuh hati pada u

14. BF : Nk tau x ape beza awk ngan bulan
Gf : Nk
Bf : Klau bulan bercahaya kt bumi,awk bercahaya kt hati sya



15.  Excuse me..Awak ni architect ke? Tak, kenapa
Sebab pandai awak bina istana cinta dalam hati sy..

16. Lelaki: Aku mahu bilang terima kasih sama kamu.
Perempuan: Kenapa, bang?
Lelaki: Gara-gara kamu ngajarin aku. Kelmarin result aku dapat 9.
Perempuan: Dalam mata pelajaran apa?
Lelaki: Mata pelajaran… ‘Mencintai kamu!’

17.   Perempuan: Tahu tak, aku sampai sekarang masih belum bisa membaca.
Lelaki: Aduh, kesian sekali kamu. Baca apa?
Perempuan: Baca isi hati kamu…

18. Perempuan: Pilih yang kiri atau yang kanan? (sambil tunjukkan kedua-dua belah tangan yang digenggam)
Lelaki: Hmm… kanan.
Perempuan: Kenapa tak pilih dua-dua saja, ini juga milik kamu kan (sambil tunjukkan tangan belah kiri)

19.  Perempuan: Kamu lebih suka mocha atau kopi?
Lelaki: Wah… dua-duanya saya suka ni. Hmm… Aku pilih kopi aja.
Perempuan: Kopi?
Lelaki: Kupinang (sebut ‘kopinang’) kau dengan Bismillah!

20.  Lelaki: Aku takut…
Perempuan: Takut apa?
Lelaki: Aku takut kehilangan kamu!

21.  Lelaki: Mulai sekarang aku tak mahu main wayang lagi
Perempuan: Jadi, sekarang mahu jadi apa?
Lelaki: Aku mahu jadi petani aja
Perempuan: Kenapa mahu jadi petani?
Lelaki: Supaya setiap saat aku bisa menanam cinta di hati kamu!

22. "Ape beza awak dengan HABUK?"
"Erk? X tau."
"Habuk melekat di mata sy tp awak melekat di hati saya"

23. "Awak tahu tak organ paling penting
utk saya?" "Apa?" "Hati" "Sebab
apa?" "Sebab ada awak disitu"

24. Boy:banyak-banyak bangunan awak nak bina ape?Girl:tak tau la
Boy:kalau saya nak bina masjid
Girl:kenapa pula?
Boy:sebab saya nak bina masjid untuk kita

25. "Jauh temenung...awk tenung apa tu?"
"Sy tenung ms dpn kita...😍"
chia..chia..chiaa..

27. Awak cuba kira 1 sampai habis...
ala..tak habis laa...
Haa..macamtu la sayang saya ke awak takkan habis...

28. "Walau pun saya ade duit rm 100 yg da ronyok,
tp sy xkn ronyok kan hati awak"

29. " kalau tukang kayu memahat corak dan ukiran pada kayu...
i memahat nama dan wajah u pada hati i.. "

30. Assalamualaikum.Selamat Pagi
"Nak Minum Air Apa?"
"Air Love u Sayang"

31. "keep straight Don't belok-belok"
kenapa Dont Belok-Belok
"Sebab saya nak straight ke hati awak"
Cia cia cia

32. "Nama awak airil ye"
Tak lah, Kenapa?
"Sebab i rilly rilly love you"
:)

33. "Awak ni kan, Nak Tau tak nak tau tak apa beza peti ais dengan awak"
Apa?
"Peti Ais sejukkan air, tapi awak sejukkan hati saya" ;)

34. "Nama awak Siapa?"
Nama Saya Raihana
"Oh Saya ada tugas untuk awak"
Apa?
"Tugas awak adalah untuk jaga hati saya" :)

35. " Awakkkk Tolongggg!!!! "
Kenapa Wak?
"Saya dah jatuh, Terjatuh dalam hati awak"



p/s : Memang menjadi-jadi dah kan sekarang benda alah pickupline ni..kadang-kadang tu sweet kadang-kadang tu mcm loyar buruk pun ada..hehe 
Apapa pun pick upline ni sesuatu yang menghiburkan
Chill :)

38 comments:

Khairul Nisa said...

Boy:awaq hati saya kering
Girl: ha?so?
Boy: saya nak awq taburkan cinta awq kat hati saya
# chia chia
#pickupline

Muhd Fadzly said...

boy :saya nak mintak kat awak satu ja
girl :mintak apa??
boy :mintak mintak ini jodoh kita
#chia chia chia
#pickupline

Muhd Fadzly said...

boy :saya nak mintak kat awak satu ja
girl :mintak apa??
boy :mintak mintak ini jodoh kita
#chia chia chia
#pickupline

Muhd Fadzly said...

boy :saya nak mintak kat awak satu ja
girl :mintak apa??
boy :mintak mintak ini jodoh kita
#chia chia chia
#pickupline

Anonymous said...

Boys:ape beza awak dengan sekolah??
Girl:tak tau?ape die??
Boys:sekolah kerajaan punya..awak saya punya

Anonymous said...

Boy:awak tahu tak beza awak dengan pengemis...
Girl: apa??
Boy:sebenarnya tiada beza pun....
B)

Ikhmal said...

Boy:awak ade tangga tak
Girl:x de,knp ye
Boy:aduh ssh la klu xde tgga,susahla sy nk naik ke hati awak

#chia chia chia

Unknown said...

Boy :ape beza awk dgn burung
Girl:ape?
Boy :burung terbang di lnggit awk terbang dihati saya
#chia chia chia
#pickupline

Farra Farressya said...

Bf:awk tolong ubatkan sy
Gf:awk kenapa?awk sakit apa?
Bf:tolong ubatkan hati sy yg dh lama dihancuri oleh kekasih lama....

babella said...

Hhahahhahahahahha ngok

luqman hakim said...

Boy:banyak-banyak bangunan awak nak bina ape?
Girl:tak tau la
Boy:kalau saya nak bina masjid
Girl:kenapa pula?
Boy:sebab saya nak bina masjid untuk kita

#chia chia chia

luqman hakim said...

Boy:banyak-banyak bangunan awak nak bina ape?
Girl:tak tau la
Boy:kalau saya nak bina masjid
Girl:kenapa pula?
Boy:sebab saya nak bina masjid untuk kita

#chia chia chia

luqman hakim said...

Boy:banyak-banyak bangunan awak nak bina ape?
Girl:tak tau la
Boy:kalau saya nak bina masjid
Girl:kenapa pula?
Boy:sebab saya nak bina masjid untuk kita

#chia chia chia

running man said...

Boy: apa beza awak dgn seluar?
Girl: tak tahu..
Boy: Seluar saya pakai selalu.. tapi awak saya pakai buang jeee...

#hahaha memang nak kena sepak org ni

Rusydi Rahmat said...

"Nama awak kirah ke?..

Awak kirah kirah brpa hntran yg awak nak?

Rusydi Rahmat said...

"Nama awak kirah ke?..

Awak kirah kirah brpa hntran yg awak nak?

Unknown said...

Banyak-banyak jalan kenapa awak nak jalan sini?sebab jalan ini saja yang menuju ke hati awak

Anonymous said...

Boy:awak..kalau saya koma,saya nk solat macam mane?
Girl:solat guna hati lah
Boy:tapi saya tak boleh
Girl:kenapa?
Boy:sebab hati saya kt awak
#chia chia chia

Anonymous said...

I heard you're good in algebra,can you replace my x without asking y
#pickupline

kasuthijau95watzzow watzzow said...

bf: nak tau x ape beza syaitan dgn manusia?
gf: xtau.
bf: syaitan sgt jahat dan raja sgla kejahatan.. tapi manusia lebih jahat dari syaitan. nama nya manusia bertopengkan syaitan

Anonymous said...

Boy:aduhh....
Girl:nape?
Boy:penat....
Girl:sbab?
Boy:sbab kejar hati awk....
#ko rasa jadi ke pickupline die....

alyaa najihah said...

Boy; apa hukum nun mati bertemu dengan ta?
Girl; ifaq hakiki
Boy; ooh, klau sye bertemu dgn awk, cinta hakikilh ni...
girl; terkedu.......

Abdul Rahman Wahab said...

Salam, betul ke awak dituduh mencuri sebelum ni?
Sebab awak hampir hampir mencuri hati saya

Mirzuan Alif said...

Boy: Awak sya nak jam
Girl: Jam apea awak
Boy: Jambatan ke hati awak lah

#chia3

Ridhuan Shah said...

BF:nk tau x ape beza awk ngan bulan
Gf:nk
Bf:Klau bulan bercahaya kt bumi,awk bercahaya kt hati sya

#chia chia chia

Iman Legolas said...

doraeon mungkin boleh keluar kan macam2 dari pocket dia
tapi doraemon xkan mampu keluarkan awak dari hati saya nih

Iman Legolas said...

doraeon mungkin boleh keluar kan macam2 dari pocket dia
tapi doraemon xkan mampu keluarkan awak dari hati saya nih

Unknown said...

hahahahhaha😂👍🏻

Aswin Rahman said...

boy: tau tak apa beza bulu kaki dngan awak?
girl: tak..
boy: bulu kaki ada dekat kaki, awak ada dekat hati...ciaaa ciaa ciaaa

Anonymous said...

Girl:Eh awk ni kenape? asyik tenung sy je...
Boy:Eh! mane ade. sy tengah tengok bakal isteri kepada sy la.
Girl:[terpegun]

Anonymous said...

Boy: Awak nak makan ape ??
Girl: tak tau la, makan nasi bujang je la
Boy: Alah awak ni, makan tu je ?? awak tau tak, apa yang ada dalam MENU tu ??
Girl: Ish biar le, apa dia ??
Boy: ME N U will be together FOREVER



#chia chia chia chia chia chia chia chia chia

Anonymous said...

Lelaki:awak nk tahu tak knp sy suka lihat awak dengan lelaki lain?
Puan:knp awak ?
Lelaki : sbb sy tahu sikit lagi lpas kita kawin awak pulak nya akan dimadukan ..

Unknown said...

Perempuan-Awak,awk nk tahu tak apa beza sy dan toyol?
Lelaki-Nk
Perempuan-Toyol curi duit awk,sy curi hati awk.
Lelaki-Cia,Cia,Cia

syazwani said...
This comment has been removed by the author.
syazwani said...

Hahahaha

Haffis Mahmood said...

boy :org terengganu sebut ayam apa ek?
girl : ayang?
boy : ye saya. huhu

nursyamimi said...

"kalau jodoh tak kemana"
"kalau ade jodoh . awak atas pelamin duduk seblah saye . kalau xde jodoh . awak kat mane , awak awak kat mane"

Shahril Sarey said...

Boy :Awak awak??

Girl :Ye saya..

Boy :Saya ad satu soalan ni dan awk kena tahu tau..

Girl :apa dia ?

Boy :Okay cm ni soalannya, di waktu siang kn awk kn...apabila jarum jam menunjukkn pukul 12.00 slalunya org panggl 12 apa??

Girl :12 tgh hari laa..Ishh awk ni tkda soalan lain ke selain soalan tadika awk tuu.. tah pape..

boy :sabar..blum habis lagi, itu bru soalan .. dh lupa ke . Kn tadi sy ad ckp sy ad "SATU SOALAN. dan"AWAK KENA TAHU" .. jadi, soalan dh awk jwb .. cuma awak kena tahu tu blum sy sampaikn lgi .. haa sabarrrr...

Girl :okay xpa3 saya cuba terima alasan tuu..sila teruskan..

Boy :ok berblik dgn jawapn awk beri tuu..Sperti awk katakn tadi 12 tgh hari kn .. tapi AWAK KENA TAHU, ad satu hari nnti sy tidak memanggil 12 tgh hari.. nk tahu knapa??

Girl :knapa yee??

Boy :Sbb satu hari tu lh sy pnggl pukul 12 tgh menggahwini awak....

dh2 tak perlu chia chia chia ...

========================================================================================== ✔ Selongkar10 ~ Pelbagai Info Menarik Dalam Bentuk Angka =================================================================================
Selongkar10. Powered by Blogger.